Summer looks by Styleport med Lovisa Wallin

Summer looks by Styleport med Lovisa Wallin
maj 13, 2017 RLDesign

Vi frågade Instagramprofilen och bloggaren Lovisa Wallin om vi fick styla henne som inspiration inför sommarens bröllop och andra fester. Lovisa är en suverän modell och det blev en fantastiskt härlig sommarkänsla på looken. Vill du boka Lovisas look? Maila oss på boka@www.styleport.se

 

Hår

Sommarens fest- och bröllopsmode är inspirerat av flätor. Frisyren behöver inte enbart bestå av en vanlig fläta. Den kan också vara en del av en uppsättning, till exempel på en sida eller upptill. Vårt val för Lovisa blev en “fake” fläta där vi använder små gummisnoddar längs med för att skapa en flätad look.

För att en uppsättning skall hålla bra och vara lättare att forma är det bra att använda sig av torrschampo eller som i vårt fall Dry texturizing spray från Oribe. Vi startade med att spraya Dry texturizing spray och Thick från Oribe i Lovisas hår för att få mer volym och för att göra håret lite strävare. Det gör att frisyren och flätan håller bättre. Som slutfinnish har vi sprayat frisyren med Superfine hårspray från Oribe för att se till att allt hålls på plats.

Smink

Vi började med att applicera By Terry Cellularose brightening serum i (färg #3 apricot glow) i hela ansiktet. Det är en primer som skapar en fin lyster. Lovisa har en väldigt fin hy och behöver därför minimalt med täckning. Vi ville också behålla en väldigt naturlig känsla på huden. Till nästa moment valde vi att applicera By Terrys Terrybly Densiliss sun glow. Det är en produkt som passar perfekt till sommaren. Den har lätt täckning och ger en fräscht solkysst hud.

För att täcka lätt rodnad på kinder och haka använde vi By Terry Touche Veloutee (färg 3-beige) för att täcka.  För att ge färg i ansiktet applicerade vi Carita  Pouder De Soleil på kinder och panna. För att få fram lite extra färg på kinderna applicerade vi By Terry glow expert duo stick (färg 3-peachy petal)

Vi sminkade ögonen med ögonskugga från Smith & Cult Book of Eyes (färg 3 – mannequin moves) och använde en svart liner. Även den från Smith & Cult (färg still riot). För att få djup i ögonen valde vi en extra svart volym mascara från Smith & Cult Radio Silence.  Till Lovisas läppar använde vi Smith & Cult mad heat(flatte).