Spring looks by Styleport – tvåfärgade läppar och strålande fräsch glow

Spring looks by Styleport – tvåfärgade läppar och strålande fräsch glow
februari 24, 2017 RLDesign

Vi bad Elin, som till vardags är student i Uppsala om att få styla henne och göra makeup för att visa lite vårinspiration. Resultatet blev fantastiskt. Om vi får säga det själva. Tack Elin.

En strålande fräsch hud med hälsosam glow är mer aktuellt än någonsin. Tillsammans med en naturlig look på ögon och härligt röda läppar får du en helhet som är helt rätt i vår. Till Elins läppar har vi använt två olika nyanser. Tvåfärgade läppar – trendigt nytt och supersnyggt.

Hur gjorde vi Elins makeup?

Vi började med att applicera By Terry cellularose brightening serum i färgen 1. Immaculate Light i hela ansiktet som primer för att få ordentligt med lyster i hela ansiktet. Eftersom Elin har en väldigt fin och jämn hud använde vi oss endast av en lätt täckning på huden By Terry Cellularose moisturizing cc cream i färgen 1-Nude. Denna cc cream är ett väldigt bra alternativ om du vill ha en lätt täckning. Den innehåller även fuktgivande créme, så du behöver inte sätta på någon dagkräm separat, utan kan använda enbart cc creamen. Den fungerar även bra om du inte har mycket tid för att göra din sminkning. Den är väldigt lätt att applicera, med fingertopparna fungerar utmärkt. Om du har lite mörka ringar under ögonen rekommenderar vi By Terry Touche Veloutée Highlighting Concealer 2-Cream för att täcka dem.

För att basen skall hålla sig på plats hela dagen och inte gå in i linjerna i ansiktet rekommenderar vi By Terry Hyaluronic Hydra Powder som är ett lätt silkeslent transparent puder.

För att få fram Elins fina kindben gjorde vi en lätt contouring med By Terry Glow-Expert duo stick i färgen 1-Amber Light. Därefter applicerades en rouge och highlighter By Terry Glow-Expert duo stick i färgen 3-Peachy Petal. By Terry Glow-Expert duo stick är absolut en favoritprodukt. Den är enkel, snabb att använda och du får en fin finish med mycket lyster.

På ögonfransarna applicerade vi By Terry mascara terrybly i färgen 2 – Moka Brown. Läpparna som vi gjorde i två nyanser ramade vi först in med By Terry Crayone Levres Terrably i färgen 6-Jungle coral och 7-red alert. Därefter fyllde vi läpparna med By Terry rouge-expert click stick i färgen 13-chilly cream och 17-My red.

 

En hårtrend som håller i sig är de silvriga nyanserna, med lätt gråa toner. Supersnyggt i Elins blonda hår.

Hur stylade vi Elins hår?

 

För att få en lite kallare och silvrig ton i blont hår använde vi Oribe Bright blond schampo & conditioner. Ytterligare förstärkning av en silvrig ton fick vi genom Balmain Ash toner som sprayas i fuktigt hår. Detta är en ny produkt från Balmain som tar bort gula toner från håret. Denna produkt är även ett bra alternativ till silverschampo eftersom du kan spraya det exakt där var du vill få bort de gula tonerna. Kom ihåg att skydda dina kläder när du använder denna produkt eftersom den är mörk lila i färgen.

För att få till volym och stadga applicerade vi Oribe Imperial Blowout i både rötterna och längderna. Elins hår är fönat med stor rundborste, ghd Ceramic Vented Radial Brush 45mm Size 3 för att få maximalt med volym och inåtsvängda toppar. För att få volymen att hålla hela dagen sprayade vi Oribe Dry Texturizing spray vid hårrötterna.

Vill du få hjälp med att skapa Elins look?

Boka behandling här. Varmt välkommen att kontakta oss med frågor på boka@www.styleport.se.

Foto: Hedda Axelsson